Sport + Sensolite

Vissza a Főoldalra

A  polarizált fény  élettani hatásai különös tekintettel sportolók kezelésére

A  80-as évek elején Fenyő Márta biofizikus és munkatársai  felfedezték, hogy a polarizált  fénynek biológiai serkentő hatása van az élő rendszerekre, szervezetekre. Ez a találmány szabadalmazásra került,  majd  testet öltött  egy lokális  fénykezelésre alkalmas  fényforrás alakjában, melyet Bioptron lámpának neveztek és  Svájcból indult el  világhódító útjára.
A feltaláló továbbfejlesztette a technológiát és  ez teremtette meg a lehetőséget arra, hogy az egész emberi test  teljes felületét  kezelni tudjuk a polarizált fénnyel, ez  adja az alapot a SENSOLITE  fényágy gyártásához.

A SENSOLITE  polarizált fénye a kezelés során  kb. 1 cm mélyre hatol az emberi test szöveteibe,  ennek köszönhetően eléri  a  bőr legalsó rétegeiben elhelyezkedő kapilláris ereket, azaz  a vérkeringést.  A fény hatására  változások  következnek be a vérben található alakos elemek működésében,  javul az immunkompetens sejtek aktivitása,  módosul a vörösvértestek oxigénmegkötő képessége, stabilitása:

 1. A polarizált fény az izomsejteket az oxigén gazdaságosabb felhasználására serkenti.
 2. A polarizáltfény-kezelés javítja a vörösvértestek oxigénmegkötő és oxigénmegtartó képességét.
 3. A polarizált fény védi és stabilizálja a vörösvértestt membránt.

 Miért van különös jelentősége a sportolók polarizált fény-kezelésének?

A teljes testfelületre kiterjedő rendszeres polarizáltfény-kezelés az izomköteg és az izomerő átlagosnál jobb hatásfokú fejlődését teszi lehetővé. A fénykezelés garantáltan semmiféle káros hatással nem rendelkezik.

Mindezeket a kezeléseket a látható és a közeli infravörös spektrális színképtartományban működő Sensolite 100 %-os polarizált fényével el lehet végezni. Ha a sportolókat (különösen verseny előtt) néhány napon keresztül Sensolite polarizáltfény-kezelésnek vetjük alá, akkor az alábbi előnyös hatásokat érhetjük el:

 1. Javul a szervezetük immunitása, ezért csökken a megbetegedések valószínűsége
 1. Javul a vérkeringésük, fokozódik az izomsejtek anyagcseréje, ezáltal több oxigénhez jutnak az izmok
 1. Javul a vörösvérsejtek oxigénfelvevő- és megtartó képessége, ez szintén hozzájárul az izmok jobb oxigénellátásához
 1. A rendszeres fénykezelés izomlazító hatással is rendelkezik. Oldja az izomgörcsöket, gyorsítja az izomlázat okozó tejsav vagy a sérülést követő ödéma felszívódását. (A polarizáltfény-kezelés nemcsak a vérkeringést, hanem a nyirokkeringést is serkenti.)
 1. Gyógyítja az esetlegesen előforduló, sérülésből származó ízületi és izomfájdalmakat, problémákat, mint pl.

izomszakadás, rándulás, ficam, ödéma, haematóma, stb.

 1. Oldja a miofibrotikus izomgörcsöket (10)

Összefoglalva tehát  sportolók esetében az alábbi tapasztalatokat szereztük az elmúlt két év során a Sensolite használatának köszönhetően:

 • jelentősen meggyorsul a sportsérüléseket követő rehabilitáció, azaz lerövidül a rehabilitációs időszak, biztosítva ezzel  a sérülés utáni gyorsabb és zökkenőmentesebb visszatérést a csúcsformába
 • javul a sportolók állóképessége, több és keményebb edzést tudnak végezni anélkül, hogy elfáradnának
 • javul a sportolók fizikai teljesítőképessége, amely a mérhető eredményekben is megmutatkozott a rendszeres Sensolite kezelésnek köszönhetően jelentős mértékben csökkent a megbetegedések és fertőzések száma, lerövidült a szükséges gyógyulási idő, tehát a sportoló egyéb betegségek miatt sokkal kevesebbet maradt ki  a rendszeres edzésből
 • A sportolók a rendkívüli és rendszeres fizikai  (és gyakran szellemi) megterhelés miatt szinte folyamatos  stresszes, pszichikailag  erősen terhelt állapotban    A rendszeres Sensolite fénykezelés    harmonizálja a  sportolók pszichikai és fizikai   állapotát,  oldja a stresszt, a lelki és fizikai  téren jelentkező feszültséget.Különösen ajánlható a fénykezelés közvetlenül a kiemelt jelentőségű versenyek, mérkőzések  előtt.

Sport és Sensolite angol nyelven

Dopping vizsgálat ( Sensolite kezelés előtt)

Dopping vizsgálat (2 hetes mindennapos Sensolite kezelés után)