Cikkek, videók, könyvfejezetek

Vissza a Főoldalra

Fenyő Márta, a polarizált fényterápia  feltalálója  az 1980 – as évek elejétől  folyamatosan,  mind a mai napig aktívan foglalkozik a  polarizált  fény biológiai serkentő hatásának  tudományos kutatásával.

Az elmúlt  több mint 35 esztendő folyamán  természetesen  akadtak kiemelkedő jelentőségű események,  például  1985 – ben  a Bioptron  lámpával  elnyerte  a WIPO által rendezett  Ifjú Feltalálók Világkiállításának  fődíját  Plovdivban. Ez a győzelem  nagy nemzetközi sikert hozott a  feltalálónak, ekkor született meg  például Farag  Moussa  kiváló  összefoglaló könyve a kiemelkedő sikereket elért  női  feltalálókról,  melyben (Marie Curie mellett)   Fenyő Mártának is  egy hosszú fejezetet szentelt a könyv szerzője. Akkoriban sok  újság és folyóirat cikk, televízió-  és rádióműsor foglalkozott a nagy magyar sikerrel.

Később,  a Bioptron Gyógycentrum  1990–ben  történt  megnyitását  és működtetését  is  nagy érdeklődéssel  és lelkesedéssel  követte   a média,  hiszen  egyrészt  az akkor már  híressé vált  Bioptron  lámpa  csodálatos hatásait  itt és ekkor ismerhették meg   végre  a magyar betegek is,  másrészt  a rendszerváltás kezdetén még relatív újdonságnak számított egy  ilyen sikeres egészségügyi  magánvállalkozás.  Újabb könyvfejezet is született Fenyő Mártáról,  Bayer Ilona  tollából,  NŐ A SZEMÜNKBEN címmel, melyben kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar  nőket szólaltattak meg.

Hatalmas  média  érdeklődést  keltett  2009–ben  Fenyő Márta  újabb találmánya, a teljes testfelület polarizált fény kezelésére  alkalmas  fényágy, a SENSOLITE.

Ebben az időszakban mind az állami, mind a kereskedelmi televíziós csatornák, számos  folyóirat  és újság  készített hosszabb rövidebb interjúkat a feltalálóval.

Két ízben választották be  Fenyő Mártát az  „50 legsikeresebb magyar nő”, valamint  az  „ 50 legsikeresebb  magyar  üzletasszony” megtisztelő társaságába.
Természetesen  ezeket  az eseményeket is számos média megkeresés követte.

Az alábbiakban néhányat  bemutatunk ezen  újságcikkek, televízió- és rádióinterjúk közül,  a teljesség igénye nélkül.

Cikkek

Videók

Könyv fejezetek