Sensolite felhasználási lehetőségek

Vissza a Főoldalra

ALLERGIA CSOMAG

BELGYÓGYÁSZATI CSOMAG

IMMUNERŐSÍTÉS ÉS GYÓGYULÁS GYERMEKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK

KISMAMA CSOMAG

KONCENTRÁLÓ-KÉPESSÉG NÖVELŐ CSOMAG

NYUGODT-KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLETÉRT CSOMAG

PATTANÁSOS BŐR CSOMAG

PIKKELYSÖMÖR – EKCÉMA CSOMAG

REUMA-ÍZÜLET CSOMAG

SPORTSÉRÜLÉS CSOMAG

SZÉPSÉG CSOMAG

MŰTÉT UTÁNI REHABILITÁCIÓS CSOMAG

MENOPAUZA CSOMAG

ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK CSOMAG

MEDDŐSÉGI CSOMAG

Sensolite alkalmazási lehetőségek magyar nyelven

Sensolite alkalmazási lehetőségek angol nyelven

Tisztelt Érdeklődők, leendő Vendégeink!

A polarizált fény gyógyító, regeneráló hatását – bármily furcsa – már 32 évvel ezelőtt fedeztük fel. Ez a gyógyító hatás a 80-as évek legelején az Evolite, a későbbiekben, 1986, a találmány licencének értékesítése után a Bioptron lámpában testesült meg. Ezek a gyógyító eszközök lokális kezelésre alkalmasak. A Bioptron lámpával történő fénykezelést az Egészségbiztosító finanszírozza, és a rendelkezésünkre álló hivatalos statisztika alapján a 2008-as évben csupán az állami és önkormányzati egészségügyi intézmények 202.595 fénykezelést hajtottak végre a Bioptron gyógylámpával.

A nyert tapasztalatok és a felmerülő igények hatására 2008 novemberére elkészült a teljes test kezelésére alkalmas polarizált fényt kibocsátó fényágy, a Sensolite. Ez az új fejlesztés hatalmas előrelépést jelent a lokális terápiához képest a gyógyítási potenciál vonatkozásában.

Az immár negyedik éve nagy sikerrel alkalmazott Sensolite fényterápia segítségével nagyon sok ember tudott megszabadulni betegségeitől, fájdalmaitól, szenvedéseitől.

Ezen túlmenően a Sensolite alkalmas a betegségek megelőzésére, az erőnlét fokozására, a fizikai és szellemi teljesítőképesség növelésére is. Ez utóbbi lehetőségek képezik például az egyik fontos különbséget a teljes test polarizált fénykezelése és a lokális fényterápia között.

A továbbiakban az egészségügy különféle területein szerzett tapasztalatokat összegeztük és ezek fényében ajánljuk Önöknek is a Sensolite rendszeres használatát.

Magyarországon több helyen működik Sensolite Gyógycentrum, 2, vagy 3 fényággyal, eddig összesen több, mint tízezer páciens vette igénybe a teljes test fénykezelést.

Az összegyűjtött tapasztalatok alapján állítottuk össze az Önök részére csomagjainkat, melyekkel kapcsolatban általános, minden csomagra érvényes megállapításainkat soroljuk fel az alábbiakban:

 1. a csomagokat a rendelkezésünkre álló igen nagy számú tapasztalat összesítésével alakítottuk ki, tudományos igényességgel elvégzett kutatások még nem állnak rendelkezésünkre.
 2. a Sensolite fényágy nyújtotta terápiás lehetőséget ADJUVÁNS (KIEGÉSZÍTŐ) kezelésként javasoljuk, tehát a hagyományos orvoslás által felkínált medicina MELLETT ÉS NEM HELYETT.
  A használat során azonban gyakran előfordul, hogy a fénykezelésnek köszönhetően oly mértékben javul a páciens problémája, hogy kezelőorvosa a különféle vizsgálati leletek alapján jelentősen csökkenti, sőt esetenként elhagyja a gyógyszeres kezelést.
 3. a Sensolite Gyógycentrumokban összesen több, mint negyven orvos áll a páciensek rendelkezésére, akik bármely kérdéses esetben szaktanácsot, vagy egyedi, személyre szabott terápiás javaslatot adnak.
 4. a csomagokban leírtuk az Ön egészségügyi problémájának ismérveit, azokat az összesített tapasztalatokat, melyekre nagy valószínűséggel Ön is számíthat, ha igénybe veszi a Sensolite fényterápiát.
  Legnagyobb súllyal a páciensek által leírt saját tapasztalatok szerepelnek, mert ezeket nagyon hiteles információnak tekintjük, végül az Ön részére ajánlott terápiás javaslatot találja meg.
  Még egyszer kihangsúlyozzuk, minden ember más és más módon reagálhat a fényterápiára.
 5. Felnőttek és gyermekek számára is érvényes lehetőség; akinek nincs semmiféle egészségügyi problémája, csupán az egészség megőrzése, a természetes védekezőképesség, továbbá az erőnlét fokozása, energiával való feltöltés a célja, azoknak is érdemes rendszeresen igénybe venni a Sensolite fényterápiát.

Végül szeretnék köszönetet mondani nagyszerű munkatársamnak Királyné, Dávid Éva Egészségfejlesztőnek odaadó munkájáért, a Sensolite-al nyert tapasztalatok összegzéséért mellyel sokat segített az Önök számára készített, az Önök gyógyulását és jó közérzetét segítő tematikus csomagok elkészítésében.

ALLERGIA CSOMAG

Az allergia a szervezet kóros reakciója olyan anyagokra, melyek egyébként nem károsak a szervezetre. Az ún. nyugati típusú életforma terjedésével az allergiás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Magyarországon a lakosság közel fele szenved valamilyen allergiás betegségben.

Leggyakoribb allergiás betegségek: szénanátha, allergiás kötőhártya gyulladás, asztma, csalánkiütés, ekcémák egyes formái.

A tünetek a kiváltó allergéntől függően szezonálisan vagy egész évben fennállhatnak.

A tapasztalatok alapján a Sensolite egésztest polarizáltfény-kezelés alkalmazásával:

 • a. a kezelések hatására a fennálló allergiás tünetek teljesen megszűnhetnek
 • b. az ismételten jelentkező allergiás tünetek sokkal enyhébbek lesznek, mint a kezelések előtt
 • c. könnyebben elviselhetőbbé és rövidebbé válik a kritikus időszak
 • d. a szedett gyógyszerek dózisa csökkenthető, esetenként a gyógyszerelés teljesen elhagyhatóvá válik

A kezelés eredményességével kapcsolatban ha valaki tudja, hogy érintett lesz a tavasszal és nyár végén jelentkező légúti allergiaszezonban, akkor érdemes a kritikus időszak előtt 1 hónappal elkezdeni a kúraszerű terápiát és a kezeléseket a kritikus időszak alatt is célszerű folytatni. Ezt a gyakorlatot alkalmazva több, sok éve pollenallergiában szenvedő pácienseink arról számoltak be, hogy az allergiaszezon során a tünet együttesből szinte semmit sem, vagy alig tapasztaltak. Más páciensek arról referáltak, hogy bár megjelentek a tünetek, azok sokkalta enyhébbek voltak, mint az előző évek során.

Igen pozitív páciens tapasztalatokra tettünk szert az ételallergia vonatkozásában is. Olyan emberek, akik éveken át nem fogyaszthattak egyes élelmiszereket, mert ismétlődő vagy tartós gyomor-bélrendszeri panaszaik voltak: hányás, hasmenés, vagy emésztési problémák: puffadás, teltségérzés és hasfájás. Néhány hetes rendszeres kezelés ezeket a problémákat megszüntette. Pácienseink elmondása szerint a fenntartó kezelés eredményeként a mindennapjaikban is minőségi változás állt be.

Egyes esetekben a fémre érzékenyen reagáló allergiás bőrtünetek megszűnését is a tapasztaltuk Sensolite fénykezelésnek köszönhetően.

BELGYÓGYÁSZATI CSOMAG

Belgyógyászati, és gasztroenterológiai panaszokban szenvedők számára is javasoljuk a rendszeres polarizáltfény-kezelést. A különféle gyomor és bélproblémák jelentős része pszichoszomatikus alapokon nyugszik. Van azonban a polarizáltfény-terápiának egy direkt sebgyógyító, hámosodást elősegítő és gyulladást gátló hatása is. Tehát a rendszeres Sensolite fényterápia részben a pozitív irányú pszichés változásoknak köszönhetően, részben pedig a sérült nyálkahártya-felületek gyógyításának, valamint a gyulladásgátlásnak köszönhetően a legtöbb esetben segített a gyomor és bél gyulladásos-fekélyes helyzeteikben. Jó tapasztalataink vannak Chron betegek, irritábilis bél szindrómában szenvedők, valamint gyomorfekélyes páciensek esetében is.

IMMUNERŐSÍTÉS ÉS GYÓGYULÁS GYERMEKEKNEK ÉS FELNŐTTEKNEK

Nagyon sok olyan kisgyermek van, akinél az ősz beköszöntével, az iskolai tanítás és az óvoda kezdetével elindulnak a felső légúti problémák, a nátha, orrdugulás, középfül-gyulladás, arcüreggyulladás, majd a leszivárgó váladéknak köszönhetően rövidesen a torok és a hörgők is begyulladnak. Jön a hurutos, esetenként száraz köhögés, rossz esetben a tüdőgyulladás, melynek igen súlyos szövődményei lehetnek. Az orvos gondolkodásmódjától függően korábban, vagy később a folyamat valamelyik lépcsőfokánál elkezdődik az antibiotikumos kezelés, melynek mennyiségét és adásának sűrűségét minden szülő és minden orvos minimalizálni szeretné. És ez a szinte folyamatos betegeskedés könnyen elhúzódhat a tavaszi hónapok közepéig. A gyerek ilyenkor sok kellemetlenséget, fájdalmat és szenvedést él át, de a munkájából kényszerűen kimaradó, táppénzen lévő szülő szorongásai és izgalmai sem elhanyagolhatók.

Nos, a polarizáltfény-terápia ezeken a gondokon tud segíteni. A Sensolite fényágy rendszeres használatát elsősorban a fent említett állapotok megelőzésére ajánljuk, de a már létrejött betegség gyógyulásának gyorsítására, illetve a szövődmények kialakulásának kivédésére is kitűnően bevált. Ezeket a gyógyító hatásokat már klinikai eredményekkel is igazoltuk (Orvosi Hetilap 2011. 152. évfolyam, 37. szám). Az ilyen problémákkal küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Ha gyermeke különösen érzékeny a fertőzésekre, és könnyen megkapja a náthával, torokfájással, köhögéssel járó fertőzéseket, akkor érdemes megelőzésképpen a számára javasolt kúrát igénybe venni. A terápiát 6 hetes kortól egészen 4 éves korig ajánljuk, amíg a kezelést valamelyik szülőjükkel vagy testvérükkel együtt is igénybe vehetik, és együtt is fekhetnek be a terápiás ágyba, sőt nyugodtan vigyenek magukkal játékot, könyvet a kezelés idejére. Tapasztalataink szerint a gyerekek kivétel nélkül nagyon szeretnek a Sensolite-ban tartózkodni, és sok esetben inkább az a kérdés merül fel: hogyan vegyék rá gyermeküket, hogy kijöjjön a fényágyból?

Rendszeres Sensolite kezeléssel meg lehet előzni a felső légúti fertőzéseket. Ha a betegség mégis bekövetkezik, arra vigyázni kell, hogy lázas állapotban ne vigyük a gyermeket a fényágyba. Az akut időszakot követően azonban mindenképpen érdemes megkezdeni a terápiát, mert a szövődmények előfordulási valószínűsége jelentősen csökkenthető, és a gyermekek sokkal gyorsabban gyógyulnak meg. A megelőzést szolgáló teljes test polarizáltfény-terápiás kúrát ajánlatos már szeptemberben elkezdeni, a tél folyamán „Fenntartó csomaggal” folytatni és egészen a kritikus időszak végéig, vagyis március közepéig alkalmazni.

Felnőttek esetében is előfordulnak a rendszeresen visszatérő légúti fertőzések (részletes leírást lásd fent). A megelőzés, illetve gyógyítás a gyermekekéhez hasonló módon végezhető el, de a kezelési időtartam felnőttek esetében hosszabb, (20 perc).

KISMAMA CSOMAG

Segítség a szoptatásban és a szülés utáni depresszió leküzdésében

A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget a Sensolite fényágy, a rendszeres fénykezelés! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-terápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, illetve depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában.

A fényágyba természetesen nem csak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait.

(Ha a kezelés után azonnal és erősen beindul a kismama tejelválasztása, a szoptatást az általa igénybevett SENSOLITE kezelőegységen belül nyugodtan folytathatja!)

KONCENTRÁLÓ-KÉPESSÉG NÖVELŐ CSOMAG

Ezt a csomagot azoknak ajánljuk, akiknek bizonyos alkalmakra kell különösen jó formába kerülniük (pl. fontos tárgyalás, üzletkötés, vizsga)!

Főiskolások és egyetemisták is eredményesen használhatják a SENSOLITE fényterápiát, ha a vizsgán legjobb formájukat szeretnék hozni. Ugyanennek a csoportnak ajánlható a rendszeres fénykezelés túlzott igénybevétel esetén, a sok stressz, a kevés alvás, a pihenés és kikapcsolódás hiánya miatt fellépő energiahiány pótlására.

Menedzserek esetében a kezelést bármikor érdemes elkezdeni, hiszen számukra a rendszeres fénykezelés azért nagyon előnyős, mert felér akár egy két hetes nyaralással, kikapcsolódással! A kúra ideje alatt feltöltődik energiával, megszabadul a folyamatosan fennálló stressz, a szellemi és fizikai igénybevétel káros hatásaitól. A túlterhelt szervezet sokkal könnyebben betegszik meg, tehát a rendszeres fénykezelés az ő esetükben nem csak energizál, hanem egészségmegőrző, betegség megelőző szerepet is játszik.

Felsőoktatási intézmények hallgatóinak különösen a vizsgaidőszakra érdemes a fényterápiás kúrát időzíteni, mégpedig olyan módon, hogy az utolsó kezelések nagyjából egybeessenek a vizsgák befejezésével. A legfontosabb napokra érdemes koncentráltabb kezeléssorozattal készülni: menedzserek, vezetők a kiemelt tárgyalásokat megelőző 2-3 napon minden nap, lehetőség szerint a reggeli, délelőtt órákban vegyenek fénykezelést; egyetemisták és főiskolai hallgatók pedig a vizsga időpontját megelőző 2 egymást követő napon jöjjenek el a Sensolite Gyógycentrumba!

NYUGODT-KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLETÉRT CSOMAG

Depresszió és egyéb mentálhigiénés problémák kezelése kezelése

Nagyon sok embernek vannak vegetatív problémái a legkülönbözőbb területen – pl. bélműködés, nőgyógyászati problémák, emésztési zavarok, reflux, különféle helyeken érzett fájdalom, működési zavar, stb. Sok ilyen vegetatív jellegű problémának a hátterében pszichoszomatikus hatások állnak. A mai világban sajnos sokan szenvednek a stressz, a szorongás, a félelem, a depresszió miatt, melyeknek nagyon sok esetben vannak pszichoszomatikus hatásai – ezek pedig különféle fizikai problémákban, betegségekben testesülnek meg.

Vannak azonban olyan emberek is, akiknél mindez nem jelentkezik betegség formájában, egyszerűen „csak“ szenvednek tőlük. A rendszeres Sensolite polarizáltfény-terápiának köszönhetően pácienseinknek már néhány kezelést követően is érzékelhetően javul a hangulatuk, a közérzetük, oldódik a stressz, a feszültség, a szorongás. Számtalanszor tapasztaltuk, hogy aki búskomoran, szomorúan vagy nagyon rossz hangulatban megy be a fényágyba, mosolyogva lép ki a kezelés után a helyiségből. Azt is számtalanszor tapasztalatuk már, hogy a stressz és szorongás miatti pszichoszomatikus tünetek a lelki nyomás csökkenésével párhuzamosan enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek a rendszeres fénykezelések hatására, hiszen a kiváltó okot, a stresszt és a szorongást képesek vagyunk oldani.

Több pszichiátriai betegségben is van már pozitív tapasztalatunk, mint pl. kényszerbetegség bizonyos formái, szorongásos kórképek, szezonális depresszió, egyes fóbiák vagy éppen a pánikbetegség területén. Sokaknál a munkahelyi stressz és szorongás alvásproblémákat okozhat, sokaknak van gondja az elalvással vagy az éjszakai átalvással. Tapasztalataink szerint – ritka kivételtől eltekintve – a Sensolite terápia segít az alvásproblémákon – mind az elalvási, mind az átalvási gondokkal küszködők számára. Ezeknek a pácienseinknek azonban azt ajánljuk, hogy a Sensolite fénykezelést inkább a reggeli, délelőtti időszakban vegyék igénybe!

PATTANÁSOS BŐR CSOMAG

A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak – mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésen megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát is jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos arcbőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem elég higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.

A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A „gondos” anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek szorongásait, ha lehet, tovább fokozza.

A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét, garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott Sensolite kezeléseket követően. Azonban nem csak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongós állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.

A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de fejlődésben lévő pattanások kialakulását a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul a javulás irányába. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen Sensolite fénykezelésnek teszi ki a bőrét.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.

Amennyiben elégedett a javulással, a kedvező állapot fenntartása érdekében érdemes erre kialakított csomagunkat választania.

PIKKELYSÖMÖR – EKCÉMA CSOMAG

Számos egészségügyi probléma tünete elsőként a bőrön jelenik meg. Az élet során elsőként – gyakran az első életévben –az atópiás dermatitis jelentkezik, melynek vezető tünetei a viszketés, az ehhez társuló nyugtalanság, alvászavar, kisgyermekkorban az egész család életminőségét leronthatja. Atinédzserkori formánál a fenti tünetekhez a tenyereken és a talpakon ekcéma is társulhat. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak: vörös foltokkal, először nedvedző hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerű viszketési ingerek kísérik. A pikkelysömör gyakori bőrbetegség, ami a bőrön jól elhatárolódó foltokban jelentkezik. Onnan kapta a nevét, hogy eleinte kis vörös foltokkal jelentkezik, majd idővel, az elszáradt szarulemezek, mint a korpa hámlani és hullani kezdenek, a bőr pikkelyessé válik.

A bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma) tüneteinek megjelenését minden esetben jelentősen befolyásolják külső és belső tényezők. A stressz kifejezetten ronthat az állapoton. Hatásos lehet a diéta, a gondos bőrápolás, helyi készítmények mellett igen hatásosnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-kezelése. A Sensolite a bőr hidratáltságát fokozza, ezáltal nem viszket annyira a beteg terület, a jobb oxigén ellátottságnak, valamint a fokozott sejt anyagcserének köszönhetően a bőr hamarabb tud megújulni, regenerálódni. A betegségre jellemző nyugtalanság, alvászavar jelentősen javul. A Sensolite regeneráló, nyugtató stresszoldó hatása révén ezzel párhuzamosan a tünetek enyhülhetnek, illetve teljesen megszűnhetnek, összességében az életminőség javul. Ráadásul a szervezet ellenállóbbá válik a különböző fertőzésekkel, környezeti hatásokkal szemben. Tudomásul kell venni azonban, hogy az összes indikációs terület közül a pikkelysömör és az ekcéma azok a betegségek, melyeknél a legnagyobb türelemre és kitartásra van szükség a fényterápia során. A páciensek reagálása a teljes test polarizált fény kezelésére igen változatos képet mutatott. Volt rá eset, hogy a beteg bőr lassan, de folyamatosan 40-50 kezelést követően teljes gyógyulást mutatott, ezután már csak heti 1 alkalommal igényelte a fenntartó kezelést a jó állapot karbantartására. Olyan eset is előfordult, hogy 4-5 kezelést követően erős visszaesés mutatkozott, de ezt követően elindult a javulás és szintén 40-50 kezelés után a bőr elérte optimális állapotát.

Fiatalabbaknál a gyógyulási folyamat gyorsabb, idősebbeknél lassabb volt. A Sensolite a pikkelysömör és az ekcéma esetében két fronton küzd e betegségek ellen, mert nyugtatja, harmonizálja a stressz, szorongás, félelem okozta pszichés folyamatokat, miközben direkt módon segít a bőr állapotának javulásában is.

REUMA-ÍZÜLET CSOMAG

Reumás panaszokkal és ízületi fájdalmakkal nagyon sokan veszik igénybe eredményesen a Sensolite fényágyat, a teljes testre ható polarizáltfény-kezelést! Az emberek reakciója nagyon sokszínű, hiszen számos olyan páciensünk volt, aki arról számolt be, hogy ízületi panaszai, fájdalmai teljes mértékben megszűntek; sokan a fájdalmak, panaszok, mozgáskorlátozottság jelentős, vagy kisfokú javulásáról számoltak be. A Sensolite terápia egyértelműen segít a reumás panaszokon és az ízületi fájdalmakon, valamint az ezzel járó mozgáskorlátozottságon (pácienseink úgy érzik, hogy ízületeik a rendszeres kezeléseket követően sokkal olajozottabban mozognak). Csomagunkat ajánljuk mindenkinek, aki reumás, illetve ízületi panaszokkal küzd! A kúraszerűen alkalmazott Sensolite fényterápiára individuálisan ugyan, más és más mértékben, de általában pozitívan reagálnak pácienseink. Természetesen a Sensolite fénykezelés következtében – ha csökken a fájdalom, csökken a mozgáskorlátozottság – nyilvánvalóan jelentősen javul a páciensek hangulata és közérzete is.

Amennyiben páciensünknek valamilyen ok miatt a fájdalmai, reumás panaszai kiújulnak, akkor fenntartó kezelés gyanánt 1 vagy 2 hét erejéig érdemes visszatérni a heti 3-3 kezelésre, majd ha a javulás beindul, ritkítani lehet a kezeléseket.

Ha hirtelen fellobbanó akut gyulladás gyanúja merül fel, ami a fájdalom gyors, váratlan, hirtelen megjelenésével jár, akkor a Sensolite kezelés kerülendő, nehogy az akut gyulladás belobbanjon!

SPORTSÉRÜLÉS CSOMAG

Törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadás – ilyenkor minden esetben bevérzés kíséri a sérülést, ennek mielőbbi felszívódása érdekében az első héten 4-5 kezelést kapnak a sérültek. A gyakori kezelésszám eredményeként 1 hét után szinte teljesen eltűnik a duzzanat, ami a gyógyulásban döntő! A sérült egy hétig úgynevezett gipszsínt kap, és utána „zárják”, körkörösítik a rögzítést. Nem mindegy, hogy ez a gipsz mennyire illeszkedik a tört testrészhez. A páciensek elmondása szerint egy hét után, mikor újra látták a tört végtagjukat, kívülről szinte teljesen „eredeti” állapotban voltak. A körkörösítés után hetente kétszer jöttek, majd a gipsz levétele után két hétig 3, majd hetente 2 alkalommal.

Térdszalag plasztika varratszedése után érkezett két mankóval egy fiatalember, aki az első héten 4 kezelést vett fel (hétfő – kedd – csütörtök – szombat), majd az azt követő hetekben 3-3, majd pedig 2-2 kezelést kapott. Tolmácsolta gyógytornásza véleményét, akinek volt viszonyítási alapja, mert együtt tornáztatta azt a két beteget, aki életkorban és fizikailag is hasonló állapotban volt, ugyanazon a napon operálták mindkettőjüket és a fényterápiában részesülő fiatalember a különböző szakaszokban 50-60%-kal gyorsabban haladt társánál.

Baleset után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Csonttörés fénykezelése esetén fenntartó csomag javasolt a gipsz levétele után, a gyógytorna időszaka alatt – így könnyebbé válik a mozgás, sokkal könnyebben mozdulnak az ízületek, szalagok, jó eséllyel kerülhető el minden olyan szövődmény, amely a gipszlevétel után bekövetkezhet, a rehabilitáció időszaka jelentősen lerövidíthető. Csonttörések esetében a kúra során jelentősen csökken a fájdalomérzet. A csonttörés bekövetkeztéhez képest a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni a Sensolite kezeléseket, tehát a gipszelt végtaggal is érdemes a fényágyba feküdni, ugyanis a polarizált fény jótékony, serkentő hatásai – köszönhetően az egész test kezelésének – a gipsz alá is eljutnak. Ez a hatás elősegíti és gyorsítja a csontosodási folyamatot.

Amennyiben különleges egészségügyi problémája nincsen a páciensnek, akkor az ajánlott Sensolite kezelés kb. 20%-kal csökkenti a csontosodás időtartamát. Ha az orvos a szokásos 6-8 héten belül mégsem távolítja el a gipszet, ez az előny a gipsz levétel után fog jelentkezni, mert a rehabilitáció folyamata sokkal egyszerűbb, probléma mentesebb, és gyorsabb lesz. A több hetes rehabilitáció hossza a felére is csökkenhet. Érdesem a kezelést ajánlásunk szerint a teljes rehabilitációs időszak során igénybe venni.

A gipszlevétel időpontjáig legalább heti 3 alkalommal, utána heti 2 kezelés a rehabilitáció időtartama alatt.

SZÉPSÉG CSOMAG

A teljes test polarizáltfény-kezelés a kapilláris erekben a keringés javításával gyorsítja a szervezet vérellátását, fokozva a méregtelenítés hatásfokát. Ez a szervezet összes sejtjére, szervére, így a bőrre, a fejbőrre, a hajhagymákra és a körmökre is igaz. Rendszeres Sensolite kezelés a bőrt simává, hidratálttá teszi, ugyanis a kezelés során a sejtek – így a bőr, a fejbőr – anyagcseréje intenzívebbé válik, ezen felül javul – többek között – ezen sejtek vér- és ezáltal az oxigénellátottsága is. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a rendszeres Sensolite kezelés hatására a haj fényesebb és erősebb lesz, megszűnhet a hajhullás, sőt néhány esetben pácienseink azt tapasztalták, hogy kezdett visszatérni a haj eredeti színe. Ezen kívül a tinédzserkori pattanások által „örök” nyomot hagyott heges bőr is „kivasalható” a rendszeres Sensolite fénykezelés segítségével.

MŰTÉT UTÁNI REHABILITÁCIÓS CSOMAG

Műtéttel járó plasztikai beavatkozások után még a varratszedés előtt érdemes elkezdeni a Sensolite fényterápiát. A teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-kezelések előmozdítják a műtéti régió és a műtéti heg konszolidálódását. A műtéti heg a fénykezelés hatására lényegesen gyorsabban gyógyul, mint anélkül – ennek köszönhetően maga a heg végleges állapotában sokkal szebb és halványabb lesz, ezen kívül a polarizáltfény-kezelés csökkenti a keloid képződés valószínűségét.

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekció) a beavatkozás helyén haematómák (kék-zöld, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite fénykezelés. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, ödéma keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása után a Sensolite-tal a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, az esetleges heges gyógyulás megelőzhető.

Fogyókúra és böjt idejére

Ha valaki fogyókúrázni kíván, akkor a Sensolite fényterápia segíthet célja elérésében! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-kezelés előmozdítja a sejtek, illetve a teljes szervezet anyagcseréjét, méregtelenítését. Miután a szervezetben található zsírszövet a méreganyagok tárolására szolgál, a méreganyagok hatékony eltávolításával a zsírszövet jelenléte szinte „okafogyottá” válik, az attól való megszabadulás tehát sokkal könnyebb lesz, mint a rendszeres fénykezelés nélkül.

MENOPAUZA CSOMAG

A változókorral a női és férfi test és lélek egyaránt rengeteg változáson megy keresztül. Ilyenkor a nők döntő többsége kellemetlen panaszokat észlel, amelyek az életvitel és vitalitás romlásához vezetnek. A gyakori hangulat-ingadozások, rossz közérzet, szorongás, kimerültség, depresszióra való hajlam mellett a hőhullámok, az izzadás, az intim tünetek, valamint az esetleges fejfájás egyaránt nehézséget okoznak az élet minden területén. A változókor tünetei ellehetetlenítik a korábbi életvitel fenntartását és a kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapok átélését. Számos tapasztalat áll a rendelkezésünkre, melyek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszeres Sensolite fénykezelés képes előnyösen befolyásolni ezt a sokrétű problémakört, együttesen is, de elemenként is.