Mi az igazság a polarizált fény-terápiáról?

Vissza a Főoldalra

Mi az igazság a polarizált fény-terápiáról?

Fenyő Márta és munkacsoportja az 1980-as évek elején felfedezte,  hogy a lineárisan polarizált fénynek serkentő hatása a van az élő biológiai rendszerekre, gyógyító hatás  érhető el  a polarizált fénykezeléssel  olyan nehezen gyógyuló sebek, lábszárfekélyek esetében is, melyek  az elérhető többi  eljárásra semmiféle  gyógyulási hajlamot nem mutattak.

Ezt a felfedezést  Fenyő Márta még a 80-as évek elején  iparjog-védelmi úton megvédte, amennyiben  szabadalmi bejelentést  tett, melyben leírta azokat a lehetséges konstrukciós formákat, amelyekkel  a polarizált fényt  kibocsátó  gyógyító lámpa  előállítható, és sebgyógyítási célokra  alkalmazható.

Állításainak  alátámasztására  az első szabadalmi bejelentésben leírta továbbá  azokat a kutatási eredményeket is,  amelyeket elért a  legelső, bizonyítási időszakban, melynek során  több száz  lábszárfekélyes beteget kezelt eredményesen  az első, erre a célra kifejlesztett polarizált fényforrással. A szabadalmi bejelentés tartalmazta azokat a forradalmian  új , tudományos eredményeket is, melyek a polarizált fény immunológiai serkentő hatását  támasztották alá,  és amelyek megerősítették e szabadalmi bejelenés abszolút újdonság jellegét.

Természetesen  leírta és fotódokumentációval  megerősítette  ebben a szabadalmi leírásban azt is, hogy először sikerült  egyszerű,  polikromatikus  (széles hullámhossz tartományban sugárzó)  relatíve alacsony teljesítménysűrűségű  (50 mW/cm2) polarizált fénnyel  lábszárfekélyeket begyógyítani.

Szabadalmi bejelentését  a világ  további 25 országára  kiterjesztette, melyek mindegyikében nagyon szigorú és átfogó újdonság vizsgálatot végeztek, és ennek a hosszú és bonyolult folyamatnak a végén az összes országban,  beleértve Magyarországot is ez a találmány szabadalmi oltalmat nyert.

Az első, gyógyítási célokra kifejlesztett  polarizált fényt kibocsátó  lámpát Fenyő Márta  EVOLITE névre keresztelte  el.

Bővebben…