Miolite

MI A MIOLITE® ÉS MIRE HASZNÁLHATÓ?

A Miolite® polarizált fényterápiás készülék egy hordozható orvostechnikai eszköz, amelyet a szájban lévő sebek és gyulladások kezelésére terveztek. Legyen szó egy kisebb sérülésről vagy erős fájdalomról fogászati kezelés után, a Miolite® fénye a szájüreg legrejtettebb pontjához is eljuttatható és ezáltal képes, felgyorsítani a gyógyulási folyamatot. Anatómiailag követi a szájüreg alakját, ezáltal alkalmas a száj és a szájüreg kezelésére, különösen a fogíny és a periodontális részek környékén (pl. krónikus parodontitis kiegészítő kezelésére), valamint a gyógyulási folyamat elősegítésére továbbá a szájüregi sebek okozta fájdalom (például krónikus szájfekélyek) enyhítésére.

A polarizált fényterápia egy természetes módszer az emberi szervezet saját védekező mechanizmusának mozgósítására. Fenyő Márta feltaláló irányításával a világon elsőként terveztek és készítettek olyan készüléket, amely a szájüregben lévő kis felületeken is képes a polarizált fényterápiát alkalmazni.

A Miolite® orvostechnikai eszköz – a polarizált fény forrása –, ami a sérült szövetek regenerálására és a szájüregben lévő kóros állapotok gyógyítására készült, Fenyő Márta eredeti találmánya alapján jött létre és ez a készülék ma már mindenki számára elérhető.

A polarizált fényterápia egy természetes módszer az emberi szervezet saját védekező mechanizmusának mozgósítására. Fenyő Márta feltaláló irányításával a világon elsőként terveztek és készítettek olyan készüléket, amely a szájüregben lévő kis felületeken is képes a polarizált fényterápiát alkalmazni.

A Miolite® orvostechnikai eszköz – a polarizált fény forrása –, ami a sérült szövetek regenerálására és a szájüregben lévő kóros állapotok gyógyítására készült, Fenyő Márta eredeti találmánya alapján jött létre és ez a készülék ma már mindenki számára elérhető.

A Miolite® a polarizált fényterápiás készülékek legújabb generációja.

Speciális kialakítása lehetővé teszi a szájüreg nehezen megközelíthető területeinek elérését, és ezáltal lehetővé teszi a polarizált fénnyel történő kezelést.

Kis mérete és biztonságos alkalmazhatósága teszi tökéletessé kényelmes otthoni használatra.

LEHETSÉGES ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

 • Különböző szájnyálkahártya-betegségek gyógyítása, beleértve a fájdalomérzet enyhítését: krónikus szájnyálkahártya-fájdalom (COMP), égő száj szindróma (BMS), orális atrófiás – eróziós lichen planus, nyálkahártya pemphigoid, pemphigus vulgaris, orális szisztémás lupus erythematosus (SLE).
 • Fájdalomcsillapítás a szájüregben.
 • Fogászati beavatkozások (pl. fogbeültetés, foghúzás) utáni fertőzések és gyulladások megelőzése.
 • A szájüregi gyulladásból való felépülés elősegítése.
 • Gyógyulás elősegítése szájsebek (pl. aphta) vagy bármilyen szájsebészeti beavatkozás esetén.
 • Krónikus periodontitis kiegészítő kezelése.

Fogínygyulladás gyógyítása és a fogak elvesztésének megelőzése.

FŐBB ELŐNYÖS TULAJDONSÁGAI

 • A polarizált fényterápia egy rendkívül természetes módszer az emberi szervezet saját védekező mechanizmusainak mozgósítására.
 • A kezelés fájdalommentes és nincs ismert káros mellékhatása.
 • Helyes használata esetén alkalmazása nem károsítja a kezelt szöveteket.
 • A speciális forma megkönnyíti a szájüreg nehezen hozzáférhető területeinek elérését.
 • Használatához nincs szükség speciális képzésre.
 • Biztonságos alkalmazhatóság.
 • Kis méret, kis súly és könnyű kezelhetőség teszi hordozhatóvá és kényelmes otthoni használatra alkalmassá.
 • Újratölthető akkumulátorral működik, használatához nincs szükség elektromos hálózatra.
 • Szinte bárhol és bármikor használható (néhány kivételtől eltekintve: lásd a Használati útmutató)

EGÉSZSÉGES FOGAK, EGÉSZSÉGES TEST

Ez igaz a szívbetegségekre, de úgy tűnik, igaz a rák különböző típusaira is. A legújabb kutatások összefüggést mutattak ki a szájüreg egészsége és a vesebetegség között is. A tudósok szerint, a szájüregben fennálló gyulladásos elváltozásból a baktériumok a véráramon keresztül, kiszabadulhatnak és elterjedhetnek az egész szervezetben, gyulladást okozva az artériákban, és ennek következtében elzáródásokat okozhatnak. A koszorúér-betegség és a vesebetegség mellett a parodontitisről feltételezhető, hogy más gyulladásos tünetekhez is vezethet, mint például a rheumatoid arthritis (reumatikus izületi gyulladás), vagy a tüdő elégtelenség. A krónikus fogágygyulladás lehet a kiindulási pontja a későbbi koraszülésnek is. A legújabb kutatási eredmények alapján összefüggést találtak a Parodontitis gyulladásos állapot és a Stroke előfordulása között is.Sok panasz fogágygyulladással kezdődik. Úgy tűnik, hogy az 50 éves és annál idősebb emberek több mint 50%-a szenved periodontitisben, ami általában később a fogak elvesztésével jár. Ez egy jól látható következmény, de sajnos vannak kevésbé látható fogágygyulladás okozta betegségek is.Mi is pontosan a parodontitis? Egy nap folyamán a táplálék egyes részei, a nyál és a baktériumok

felhalmozódnak a szájban. Ezt lepedéknek, „plakknak” nevezik, ami a fogakhoz és az üregekhez tapad. Ha nem mossuk rendszeresen és alaposan a fogainkat, a baktériumok rátapadhatnak a fogakra és irritálhatják az ínyt, ami előbb-utóbb duzzanatot, bőrpírt és vérzést okozhat. A baktériumok fokozatosan kis hézagokat képeznek a fogak és az íny között. Ezekben az úgynevezett „tasakokban” idővel még több plakk keletkezik, és a fertőzés egyre mélyebbre terjed.

Ez azt jelenti, hogy a jó szájhigiénia és az egészséges fogak elengedhetetlenek az egészséges szervezethez. Természetesen a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás és valójában sokkal kevesebb időt és erőfeszítést igényel. Így könnyedén megelőzhető a periodontitis, és csökken annak kockázata, hogy szervezetünk egyéb helyein. sokkal súlyosabb megbetegedések keletkezzenek.

ELLENJAVALLATOK

 • A Miolite® készüléket nem szabad használni:
  • 24 órán belül friss sebek esetén,
  • akut gyulladás esetén,
  • láz esetén,
  • ismeretlen eredetű betegségek esetén,
  • görcsös rohamok közben,
  • eszméletlen betegek esetén.

  szájüreg rosszindulatú daganatos betegségei esetén a Miolite® készülékkel történő kezelés tilos a szájüregben.

ALKALMAZÁS GYERMEKEK ESETÉBEN

A Miolite® készüléket csak 3 évesnél idősebb betegeknél használja!

A Miolite® készüléket 3 és 12 év közötti gyermekek esetén csak szülői felügyelet mellett használja!