Evolite

Korábban Prof. Mester Endre lézeres rendelőjében a Szabolcs utcai Kórházban nehezen gyógyuló sebeket kezeltek kis teljesítményű lézerfénnyel. Fenyő Márta feltalálótársaival részben spekulatív, részben kísérleti úton felfedezte, hogy a lézerfény speciális tulajdonságai közül a biostimulációért a polarizáció a felelős. Így született meg a polarizált fényterápiát leíró találmány, amelyet az Evolite lámpa testesített meg.

(Eljárás és berendezés sejttevékenységgel kapcsolatos biológiai folyamatok serkentésére, különös tekintettel a testfelületen található patológiás képletek, különösen sebek, fekélyek és egyéb hámsérülések gyógyulásának stimulálására

Lajstromszám:186081

Bejelentés dátuma:1981.09.02.

(A találmány Magyarországon kívül még 25 országban kapott szabadalmi oltalmat))

1980 és 1985 között megszületett az Evolite lámpa magyarországi és külföldi szabadalmi bejelentés-sorozata, illetve elkezdődött a gyártmányfejlesztés és ezzel párhuzamosan a polarizált fény biológiai hatásaival kapcsolatos tudományos kutatómunka, melynek szervezését az első időszaktól kezdve Fenyő Márta szervezte, illetve végezte.

A polarizált fény-terápia olyan krónikus betegségek gyógyításánál is eredményt hozott, mint a Magyarországon népbetegségnek tekinthető lábszárfekély, a tinédzserek számára reménytelenül hosszú kínlódást jelentő pattanásos arcbőr, valamint egyéb krónikus bőrbetegségek és sportsérülések.

Gyors és látványos eredmények születtek és születnek a fényterápiával műtéti hegek gyógyításánál, égési sérülések kezelésénél, fejfájásnál, reumatikus, ízületi bántalmaknál, stb.

Kattintson a képekre!