Sensolite

A korábbi  kutatások  eredményei  és a feltaláló, Fenyő Márta gyakorlati tapasztalatai, amelyeket a Bioptron Gyógycentrum  20 évig tartó működése és működtetése során nyert,  abba az irányba mutattak, hogy a lokális kezeléseken felül óriási új lehetőségek nyílhatnak meg a polarizált fényterápia előtt.

2003 – 2004  folyamán  a feltaláló kidolgozta és ki is fejlesztette a korlátlan  méretű   felület kezelésére is alkalmas polarizált fényforrást,  melyre 2004 júliusában,  Használati Mintaoltalmi  Bejelentést tett:

(Világítótest lineárisan polarizált fény előállítására és adott célfelületre irányítására
Lajstromszám: 2874U
Bejelentés dátuma: 2004.07.08.(használati mintaoltalom megadásának időpontja: 2005.03.29.)

Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény – köszönhetően a körülbelül 1 cm-es behatolási mélységnek – a kapilláris ereken keresztül azonnal eléri a véráramot, így a vérkeringés segítségével a biológiai serkentő hatás  is gyorsan jut el az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe − például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesékbe, a belső elválasztású mirigyekbe, stb. −, és így fejti ki globális hatását  az emberi szervezet  működésére.

A polarizált fény jelentős mértékben erősíti az immunitásért felelős sejtek aktivitását, stabilizálja a vörösvérsejtek falát, valamint fokozza azok oxigénmegkötő és  megtartó képességét.

A vörösvértestek  megnövekedett oxigénfelvevő és -megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve  a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést és működést tesz lehetővé.

A találmány születésénél több tényező játszott fontos szerepet.

  • Az elmúlt közel 30 év alatt végzett tudományos kutatások, melyek során alátámasztást nyert, hogy a polarizált fény jelentős immunstimuláló hatással is rendelkezik.
  • A  Bioptron Gyógycentrumban folyó  20 éven át tartó  gyógyító tevékenység során kiderült, hogy a polarizált fénnyel nem csak gyógyítani lehet a betegek sebeit, hajas fejbőr- és egyéb bőrproblémáit, hanem egyúttal – „hasznos mellékhatásként”– azt tapasztalták, hogy a fénykezelést követően javul a teljesítőképességük és az agyműködésük, jobb a közérzetük, csökken a szorongásuk és stresszes állapotuk.
  • A kutatások során kezelt súlyosan beteg állatok a polarizált fény hatására sokkal élénkebbé váltak.
  • Általánosan elfogadott tapasztalat, hogy az emberi immunrendszert a negatív környezeti hatások, a stressz, valamint a negatív lelki folyamatok is gyengítik. Ennek ellensúlyozására a mai életkörülmények és életvitel mellett kevés lehetőség és idő adódik.

Ismert és kísérletileg alátámasztott tény, hogy a polarizált fénnyel történő kezelésnek az immunrendszert serkentő hatása van, javítja a perifériás vérkeringést, a testfelületi és az alatta lévő szövetek anyagcseréjét, védettebbé teszi a szervezetet a stressz által okozott negatív következményekkel szemben is.