Pattanásos bőr csomag

A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak – mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésen megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát is jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos arcbőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem elég higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.

A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A „gondos” anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek szorongásait, ha lehet, tovább fokozza.

A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét, garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott Sensolite kezeléseket követően. Azonban nem csak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongós állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.

A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de fejlődésben lévő pattanások kialakulását a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul a javulás irányába. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen Sensolite fénykezelésnek teszi ki a bőrét.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.

Amennyiben elégedett a javulással, a kedvező állapot fenntartása érdekében érdemes erre kialakított csomagunkat választania.

Bővebben