Cikkek, Videók, Könyvfejezetek

Fenyő Márta, a polarizált fényterápia feltalálója az 1980 – as évek elejétől folyamatosan, mind a mai napig aktívan foglalkozik a polarizált fény biológiai serkentő hatásának tudományos kutatásával.

Az elmúlt több mint 35 esztendő folyamán természetesen akadtak kiemelkedő jelentőségű események, például 1985 – ben a Bioptron lámpával elnyerte a WIPO által rendezett Ifjú Feltalálók Világkiállításának fődíját Plovdivban. Ez a győzelem nagy nemzetközi sikert hozott a feltalálónak, ekkor született meg például Farag Moussa kiváló összefoglaló könyve a kiemelkedő sikereket elért női feltalálókról, melyben (Marie Curie mellett) Fenyő Mártának is egy hosszú fejezetet szentelt a könyv szerzője. Akkoriban sok újság és folyóirat cikk, televízió- és rádióműsor foglalkozott a nagy magyar sikerrel.

Később, a Bioptron Gyógycentrum 1990–ben történt megnyitását és működtetését is nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel követte a média, hiszen egyrészt az akkor már híressé vált Bioptron lámpa csodálatos hatásait itt és ekkor ismerhették meg végre a magyar betegek is, másrészt a rendszerváltás kezdetén még relatív újdonságnak számított egy ilyen sikeres egészségügyi magánvállalkozás. Újabb könyvfejezet is született Fenyő Mártáról, Bayer Ilona tollából, NŐ A SZEMÜNKBEN címmel, melyben kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar nőket szólaltattak meg.

Hatalmas média érdeklődést keltett 2009–ben Fenyő Márta újabb találmánya, a teljes testfelület polarizált fény kezelésére alkalmas fényágy, a SENSOLITE.

Ebben az időszakban mind az állami, mind a kereskedelmi televíziós csatornák, számos folyóirat és újság készített hosszabb rövidebb interjúkat a feltalálóval.

Két ízben választották be Fenyő Mártát az „50 legsikeresebb magyar nő”, valamint az „ 50 legsikeresebb magyar üzletasszony” megtisztelő társaságába.
Természetesen ezeket az eseményeket is számos média megkeresés követte.

Az alábbiakban néhányat bemutatunk ezen újságcikkek, televízió- és rádióinterjúk közül, a teljesség igénye nélkül.