Találmányok

Vissza a Főoldalra

Az 1980 –as évek elején Fenyő Márta és kutatócsoportja felfedezte, hogy a polarizált fény minden élő biológiai rendszeren stimuláló hatást fejt ki, ami a humán alkalmazás esetében jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. Ez elsősorban a polarizált fény sejtregeneráló, sejtműködést javító, harmonizáló hatásával magyarázható.

A feltaláló csapatával kifejlesztette és létrehozta az emberi szervezet kezelésére alkalmas, első polarizált fényt kibocsátó lámpát, az  EVOLITE – ot.

Miután a találmány licencét  1986–ban  megvásárolta a Bioptron  AG.  nevű  svájci  cég,  átkeresztelték  a gyógyító lámpát BIOPTRON  névre.

Ezért az első terápiás készülék a magyar találmány alapján végül  Svájcból indult el világhódító útjára, amely azóta orvosok, kórházak, rendelőintézetek, magánrendelők és magánszemélyek nélkülözhetetlen gyógyító eszközévé vált az egész világon. Ezt a gyógyító lámpát  ma már emberek milliói használják nagyon eredményesen.

A korábban gyártott,  polarizált fényt kibocsátó fényforrásokkal   korlátozott felületeket lehetett  kezelni.. Az EVOLITE  és  a BIOPTRON lámpát  sikeresen alkalmazták különféle bőrproblémák, sebek, ízületi gyulladások, sportsérülések, fejbőr- és hajproblémák esetében.

Fenyő Márta  korábbi  kutatási eredményei  bizonyították, hogy a lokális kezeléseken felül óriási új lehetőségek nyílhatnak meg a polarizált fény-terápia előtt. A látványos lokális gyógyulások hátterében ugyanis a polarizált fény immunerősítő, vérkeringést fokozó, a sejtek oxigénellátását javító hatása áll.

Az utóbbi évek felismerései alapján  egyetlen, viszonylag rövid időtartamú kezeléssel az emberi test teljes felületére kiterjeszthető ez a  biológiai serkentő  hatás .

A teljes emberi testfelület kezelésére  is alkalmas fényforrás SENSOLITE néven vált ismertté.

Korábbi találmányok

Evolite

Bioptron

Sensolite